Strafke
header-stripes

Roskam gaat helemaal Hollywood

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 16 augustus 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
De overstap naar Hollywood is volledig voor Michaël R. Roskam. Hij brengt 'The Tiger' tot leven met de hulp van enkele grote namen. Niemand minder dan Brad Pitt is in de productie betrokken.

Volledig gelanceerd in de filmindustrie zal regisseur Michael R. Roskam nu ook zijn sporen verdienen met zijn eerste grote Hollywoodfilm, 'The Tiger'. Hij werkt samen met enkele grote namen. Dat bericht online entertainment magazine Deadline.

De film is een drama gebaseerd op het gelijknamige boek van John Vaillant uit 2011. De screenplay van de adaptatie is in handen van Guillermo Arriaga ('Babel', 'Amores Perros').

Oorspronkelijk was regisseur Darren Aronofsky ('Requiem for a Dream', 'Black Swan') de man voor de regiejob, maar hij moest afhaken omwille zijn betrokkenheid bij de film 'Noah'. Aronofsky is wel samen met Brad Pitt e.a. producer van dienst.

Het boek werd vorig jaar uitgebracht door Random House. De film is een co-productie van Focus Features en Random House Productions.

Het op ware feiten gebaseerd verhaal vindt plaats op een Siberische vlakte. De bewoners dringen het leefgebied van een tijger binnen met alle tragische gevolgen van dien.

Er is nog niets bekend over de casting van het project. Er is een belangrijke mannelijke rol weggelegd van een dierenactivist en onderzoeker die een aanvallende tijger moet tegenhouden in het afgelegen dorpje in het verre oosten van Rusland.

'The Tiger' is het tweede belangrijke Hollywoodproject voor Roskam. Eerder werd al bericht dat hij met Michael Mann en producer Mark Johnson ('Breaking Bad') gaat samenwerken voor de proefaflevering van HBO’s 'Buda Bridge', een misdaadserie door Roskam uitgedacht dat zich afspeelt in het Brussel van de nabije toekomst. (Knack.be)

 ReactiesVe zitten och op Faceboek