Strafke
header-stripes

Prachtige oogstfeesten op 15 augustus

Geschreven door Raf Vanmechelen op maandag 13 augustus 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Danny Claes
De zevende editie van de Haspengouwse Oogstfeesten gaat door op 15 augustus op de terreinen van de Historische hoeve van Nonnemielen. Het hele programma zie je op halfoogstfeesten.be

Eén van de belangrijke blikvangers is zeker het Belgisch kampioenschap en het Kampioenschap der Lage Landen Oldtimer ploegen, met meer dan 30 deelnemers.  

Daarnaast is er ook ‘Kunst op de Hoeve’ met dit jaar de samenwerking met Kunstig Sint-Truiden.
 
Na de O.L.Vrouw Halfoogstmisviering, begint het programma met de optocht van de Oldtimer Tractoren naar het ploegveld voor hun kampioenschap.

Op het namiddagprogramma staat de prachtige groep Caballos que Bailan met hun prachtige Spaanse paarden, aangevuld met Flamencodansers, een roofvogelshow, hondenshow, demonstraties van dressuur, zang van Carla Schroyen, schapendrijven, enz...

Er is ook aandacht voor oogsten zoals het vroeger was, het laatste graag wordt geoogst en gedorst.

Talrijke standhouders maken het geheel volledig. Voor de durvers is er de tuimelwagen van de Federale Politie of het 4 ha groot maïslabyrint.

De tuin van de kasteelhoeve wordt ingepalmd door 8 kunstenaars (beeldhouwers, draadsculptuur in metaal en keramiekwerk). In de omgeving zijn er ook een aantal gidsbeurten voorzien.

Lees het hele programma op www.halfoogstfeesten.be

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek