Strafke
header-stripes

PITFestival op zoek naar kunstzinnig talent

Geschreven door De redactie op woensdag 19 juni 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: PIT
Sint-Truiden- PITFestival, het Haspengouwse stadsfestival opgericht in 2018, denkt weer out-of-the-box en voegt voor deze editie een kunstzinnig luik toe. De organisatie is op zoek naar talenten die hun werk willen tonen op de diverse locaties van het festival

In 2018 organiseerde vzw PIT de eerste editie van hun gelijknamige stadsfestival. Het werd een voltreffer waar lokaal talent gecombineerd werd met grote namen zoals The Kids en De Kreuners die samen voor een overvolle markt zorgden.  Vanaf dag 1 bewees de organisatie ook dat ze out-of-the box denken. Zo organiseerde ze het hoogste optreden van Haspengouw, op de Abijtoren, en werd er zelfs een extra ( roze) kerk op de markt gebouwd.

PIT gaat nu verder op dit elan van creativiteit en wil als het ware een blanco canvas aanbieden aan kunstenaars.  

“We willen kunst en muziek samenbrengen en dagen daarom alle geïnteresseerde kunstenaars uit om een werk te plaatsen in en rond de festivalsites. Installaties, graffiti, … alles is mogelijk, zolang het maar de ziel van PIT weergeeft. “ Zo zegt Wim Wynants, voorzitter van PIT vzw.

“ Kunst in de publieke ruimte is belangrijk voor een stad. Het zorgt voor beleving maar zet ook tot denken en kan mensen ook samenbrengen. Dat is de ziel van PIT  “, aldus Simon Vanrutten. “ Uiteraard hopen wij ook dat er een aantal installaties uit voortvloeien die een tijdje in het stadsbeeld mogen blijven staan “.

Ook nieuw deze editie is het aanstellen van een ‘Festivaldecorateur’. Binnenhuisinrichter  Adriaan Beirinckx zet voor 1 keer de stap naar buiten en zal met kleine ingrepen de sites creatief inrichten.

Adriaan zal ook samen met Simon de selectie doen van de ingediende werken. Raf Roefflaer ( aka Captain Bebop), Tom Herck en Rudi Eurlings tekenen alvast present.

Meer info en inschrijvingen: info@pitfestival.com

PITFestival gaat door op zaterdag 20 juli op diverse locaties in de binnenstad van Sint-Truiden. Hoofdacts als Isbells en Ertebrekers sluiten deze fantastische dag af.


 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek