Strafke
header-stripes

Pilootproject in Sint-Trudo rond val- en dwaalpreventie

Geschreven door Truineer op woensdag 20 november 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Door middel van digitale technieken van BlooLoc (Corda Campus Hasselt) en BXO Solutions gaan we onmiddellijk kunnen registreren wanneer een patiënt ten val komt of wanneer iemand buiten een vooraf gedefinieerde “veilige zone” treedt. .

Sint-Trudo Ziekenhuis stelt al jaren alles in het werk om de patiënt zo veilig mogelijk te laten verblijven én het veiligheidsgevoel voor de patiënt zo hoog mogelijk te houden. “In dit pilootproject participeren is voor ons een unieke kans. Door de nieuwste technologische oplossingen effectief in te schakelen, willen we het op dit moment hoogst haalbare niveau op vlak van val- en dwaalpreventie aan onze patiënten aanbieden”, stelt Peter De Bruyne, directeur ICT in Sint-Trudo.
 
“De verpleegkundigen krijgen dankzij deze technologie de mogelijkheid om de patiënt continu op te volgen. Dat moet hun werk vergemakkelijken en hen én de patiënt een geruster gevoel geven in het hele zorg- en verpleegproces”, vult Danny Van Tiggelen aan, directeur patiëntenzorg.
 
Het systeem dat BlooLoc, BXO Solutions en Sint-Trudo in dit pilootproject zullen testen, werd in de loop van oktober in gebruik genomen, bovenop de bestaande alarmsystemen

ReactiesVe zitten och op Faceboek