Strafke
header-stripes

Papegaai van de pastoor is erg gegeerd

Geschreven door Truineer op vrijdag 23 augustus 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Een gepluimde papegaai, die bij de pastoor van Montenaken in beslag genomen werd, zou wel eens de publiektrekker kunnen zijn van het opendeurweekend in het Vogel en Zoogdieren Opvangcentrum. De papegaai in zijn blootje was deze week nog de lokvogel om de mensen dit weekend naar het VZOC te lokken.

Sinds vanmorgen staat de telefoon niet meer stil. Het VZOC kreeg 1.000 telefoontjes van mensen die het kale beestje wilden adopteren. Al de bellers kregen hetzelfde antwoord: dat ze zich op de wachtlijst konden zetten indien ze interesse hebben voor een papegaai. “We hebben houden in het VZOC een lijst bij van mensen die interesse hebben in één of andere adoptie. Wanneer we bijvoorbeeld een damhert binnenkrijgen, lopen we de lijst van de damherten chronologisch af om te horen of de mensen nog interesse hebben. En dat gebeurt ook bij de papegaai", klonk het bij het VZOC.
Er is echter een “maar”: als de vogel is vrijgegeven tenminste. Want tot nader order gaat het hier om een in beslag genomen vogel en heeft de eigenaar hem niet vrijwillig afgegeven.  Het is dus de rechter die beslist over het lot van de papegaai en tot het zover is, blijft de vogel een pastoorspapegaai.
Tussen haakjes, de papegaai op de foto is niet het blote exemplaar dat we omwille van de zedigheid niet kunnen publiceren. Maar dat had u zeker al gezien!

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek