Strafke
header-stripes

Paasvakantie doet bloesemtoerisme exploderen

Geschreven door redactie op maandag 8 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De paasvakantie is gestart en dan knijpen heel wat mensen er graag tussenuit. Hiervoor hoeven ze het niet ver te zoeken. Nergens anders is het op dit ogenblik zo mooi als in Haspengouw. Daar staan de kilometerslange boomgaarden net nu in volle bloei. En dat bleef niet onopgemerkt.

Fiets- en wandelarrangementen dubbel zo populair dan vorig jaar
In Sint-Truiden barstte het bloesemseizoen de afgelopen twee dagen helemaal los. De natuurpracht bracht opnieuw een recordaantal toeristen naar de hoofdstad van Haspengouw, die doorgaans al wandelend of fietsend op ontdekking gingen door de fleurige fruitlandschappen.
 
"Dat is namelijk het fijnste van al, dat leren ook de cijfers. Het aantal bezoekers dat bij ons een wandel- of fietsroutekaart afhaalde, ligt nu dubbel zo hoog in vergelijking met vorig jaar. Tussen dat trappen en stappen door, vinden bezoekers vlot de weg naar onze prachtige bloesemterrassen. In de BFV Bloesembar in Velm hielden de voorbije twee dagen meer dan 4.000 mensen halt, aan Le Bon Vinvant in Zepperen waren ze dit weekend met ruim 3.000 en bij Pipo in Kerkom hebben zondag zon 2.000 bezoekers van de lentezon genoten," zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.
 
Uitkijktorens
"Het bloesemtoerisme scheert hoge toppen en dat terwijl het seizoen nog maar heel net gestart is.  Het belooft hoe dan ook een toppaasvakantie te worden, eentje mt bloesems n al bij al gunstig weer. Het is niet te koud, maar ook niet te warm. Dat zijn de ideale omstandigheden om ons zolang mogelijk van dit unieke natuurfenomeen te laten genieten," vertelt burgemeester Veerle Heeren.
 
Voor wie nog niet langsgekomen is of staat te popelen terug te keren, hebben we trouwens nog een nieuwtje in petto. Sinds zopas staan er in Kerkom en Zepperen twee reusachtige uitkijktorens. Vandaaruit heb je een ongevenaard uitzicht over de bloemenzee, aldus nog schepen Vautmans.
 
Wat er allemaal nog meer te beleven valt, is terug te vinden op www.visitsinttruiden.be.  

ReactiesVe zitten och op Faceboek