Strafke
header-stripes

Paalkamperen in Haspengouw

Geschreven door De Redactie op woensdag 12 juni 2019 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Vanaf nu biedt Haspengouw langs haar wandel- en fietsroutenetwerk een zevental zgn. 'paalkampeerplaatsen' aan. Een aanrader voor reizigers die eens iets anders willen en avontuurlijk zijn aangelegd.

Ben je op zoek naar een avontuurlijk reisalternatief dicht bij huis? Dan kan je vanaf nu in Haspengouw terecht op één van de zeven paalkampeerplaatsen langs het wandel- of fietsroutenetwerk. Deze zijn basic ingericht met een platform waar je je tent kan opzetten, een composttoilet en soms een handpomp met stromend water. De rest voorzie je zelf of je huurt het kampeerpakket bij de uitleendienst van de dienst Jeugd of bij Toerisme Sint-Truiden. Op enkele plaatsen kan je ook een kampvuurtje maken.

De paalkampeerplaatsen liggen langs de route van de wandelkaart ‘Streek-GR Haspengouw’. Dit is de langeafstandswandeling die de mooiste wandeltrajecten van Haspengouw met elkaar verbindt. Met de auto zijn de locaties niet te bereiken. Je kan de kaart met de bivakzones bestellen via www.wandeleninlimburg.be.

Het paalkamperen is volledig gratis. Reserveren is niet mogelijk. Is de paalkampeerplaats volzet? Dan moet je verder wandelen tot de volgende locatie of kan je terecht in één van de B&B’s in de buurt.

Meer info
Toerisme Sint-Truiden

T 011 70 18 18
info.toerisme@sint-truiden.be


 

ReactiesVe zitten och op Faceboek