Strafke
header-stripes

Overleden Jo krijgt eigen bier

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 14 april 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: hbvl
Vrienden van de vorig jaar overleden Jo Vanoirbeek lanceren een streekbier om hun vriend te herdenken. “Jo. Zeppers Vriendebier (9°) is een typisch Haspengouws bier dat verkocht wordt ten voordele van een goed doel”, zegt zijn oom Luc Vanoirbeek in Het Belang van Limburg.

De 36-jarige Vanoirbeek kwam in oktober vorig jaar om het leven door zuurstoftekort in een koelcel van Veiling Haspengouw.

De vrienden kozen ervoor om in zee te gaan met de gerenommeerde topbrouwers van vzw Kale Ridders. "Zij staan bekend zijn om hun erkenning door topchefs. Het kwam al snel naar voor dat het een pittig bier moest zijn. In onderling overleg hebben we de keuze gemaakt voor een stevige (9°), authentieke en artisanale tripel", staat er in HBVL te lezen. "Om op te starten hebben we 1.500 liter gebrouwen, wat overeenstemt met ongeveer 190 bakken bier"

Jo. Zeppers vriendenbier kost, inclusief leeggoed, 2 euro per flesje van 33cl en is te koop in de Eurosparwinkel in Zepperen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg.

 ReactiesVe zitten och op Faceboek