Strafke
header-stripes

Opnieuw monumentenrun in Sint-Truiden

Geschreven door redactie op vrijdag 7 juli 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Op 9 september is er weer de Monumentenrun in Sint-Truiden, een belevingsvolle avondrun langs en doorheen sfeervolle locaties en de belangrijkste monumenten van Sint-Truiden.

 

Het evenement is ondertussen toe aan de derde editie. Vorig jaar werden er maar liefst 2500 lopers ontvangen, verspreid over de 1, 5 en 10km. “Dit jaar willen we samen met jullie de kaap van de 3.000 deelnemers halen. Ook dit jaar hebben we heel wat nieuwe verrassende locaties voor jullie in petto”, klinkt het bij sportschepen Carl Nijssens. 

Inschrijven kan je online op www.monumentenrun.be, of op de dag van de Monumentenrun zelf in de Trudo Sporthal.

Start en aankomst vinden plaats op de Grote Markt:
 1km - 19u00, 
5km - 19u30
, 10km - 20u30

1km - De Kids Run is perfect om kinderen tot 12 jaar te laten kennis maken met de loopsport. Een veilig afgesloten parcours leidt de lopertjes doorheen de Academiezaal, langs de Abdijtoren met aankomst doorheen het stadhuis. Min zesjarigen mogen begeleid worden.

5km - Het ideale parcours als je op een recreatieve en unieke manier de belangrijkste Truiense monumenten wil ontdekken. Laat je verrassen door de unieke sfeervolle locaties en de spectaculaire animatie.

10km - Deze afstand is er zowel voor de recreatieve als voor de meer ervaren sportieve loper. Het traject leidt je langs, door en over de belangrijkste Truiense monumenten. Laat je verrassen door de unieke sfeervolle locaties en de spectaculaire animatie.

 
ReactiesVe zitten och op Faceboek