Strafke
header-stripes

Op zoek naar 180 gastgezinnen

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 16 mei 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: AFS
In augustus verwelkomt AFS opnieuw 180 jongeren van over de hele wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen. De AFS-studenten verblijven een jaar in een gastgezin en ook jij kan meehelpen.

De jongeren gaan hier naar school en leren onze cultuur in al haar aspecten kennen. AFS biedt zo 180 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan.

AFS is een educatieve uitwisselingsorganisatie die jongeren en gezinnen interculturele leerkansen biedt. Het is de eerste organisatie die een omkaderd en uitgewerkt programma voor gastgezinnen ontwikkelde.

AFS-gastgezinnen worden door ervaren vrijwilligers en stafleden begeleid vóór en tijdens dit internationale avontuur in eigen land. Bovendien breng je je gezin in contact met een andere cultuur of taal.

"Iedereen kan gastgezin of –ouder worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Alleenstaanden, holebi-koppels of mensen zonder kinderen, tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland, het kan allemaal", klinkt het bij de organisatie. "Zolang je over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd bent in andere culturen en graag met jongeren omgaat, ben jij de persoon of het gezin dat we zoeken."

Praktische info
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met AFS via
015 79 50 10
beleef@afs.org. 

Meer informatie kan je vinden op www.afsvlaanderen.be/gastgezin

 

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek