Strafke
header-stripes

Onze nationale feestdag

Geschreven door Truineer op zondag 21 juli 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
We hebben vandaag allemaal congé, nu dat is normaal voor een zondag, maar we weten ook dat we een extra verlofdag in het verschiet hebben.

Maar waarom hebben we congé? Wapenstilstand, België wereldkampioen, Merckx won de Tour de France, België werd onafhankelijk? Niks van dat alles.Dat we op 21 juli onze nationale feestdag vieren, weten de meesten onder ons wel. Maar wat herdenken we komende zondag juist? Niet de onafhankelijkheid van België, maar wel de grondwettelijke eedaflegging van Leopold I als eerste koning der Belgen in 1831. Het was het sluitstuk van Leopolds intrede en maakte van ons land officieel een koninkrijk.

Was jij op de hoogte van je vaderlandse geschiedenis? Indien niet, dan hebben we dat hie trrechtgezet.Onze nationale feestdag werd in Sint-Truiden trouwens gevierd met een Te Deum in de kerk, een bloemenhulde aan het monument voor de gesneuvelden, een vlaggenhulde en een receptie op het stadhuis.

Geen militaire défilé op de Grote Markt, maar wel de plaatselijke horeca die je uitnodigt voor hun reuzegroot “Feestterras”

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek