Strafke
header-stripes

Olijfolie: de wereldkampioenen op bezoek

Geschreven door Truineer op zondag 8 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Olijfolie wordt vooral bij de voedselbereiding gebruikt. In veel landen rond de Middellandse Zee is olijfolie al duizenden jaren van belang in verschillende toepassingen. Niet alleen als voedingsmiddel. En net als wijn, kan je olijfolie ook degusteren. OKRA Sint-Truiden een olijfolieproducent bereid om ons hierin te begeleiden. En niet de eerste de beste!

Eddy Plasquy en Christa Grossiels kregen in New York een Golden Award voor hun Del Cetino olijfolie. Eddy en Christa hebben naast Sint-Truiden ook een thuisbasis in Bollullos par del Condado (Spanje) waar ze sinds 2014 een eigen productie hebben van de olijfolie ‘Del Celtino’.
Na een beroepscarrière als ziekenhuisverpleegkundige volgde Eddy een gespecialiseerde tweejarige Masteropleiding aan de universiteit van Cordoba en het Instituto de la Grasa over de olijfteelt en olijfolieproductie. Hun kleinschalig project (1700 olijfbomen) kenmerkt zich door de extreme aandacht die aan de olijfvrucht gegeven wordt tijdens en na de pluk. Om de pluk te optimaliseren, ontwierp Eddy zelf een pluk-machine die momenteel uitgetest wordt aan de Universiteit van Cordoba. Tijdens de uiteenzetting is er ook een proeverij voorzien.
Deze Truienaren, maar ook een beetje Andalusiërs, stellen hun wereldkampioen “Olijfolie” voor in de Volksmacht op woensdag 11 december om 14.00 uur
Leden van OKRA 5 euro, niet-leden 8 euro.

ReactiesVe zitten och op Faceboek