Strafke
header-stripes

Nu vrijdag opent Sint-Zuiden de zomer!

Geschreven door Redactie op donderdag 16 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Sint-Zuiden
Terwijl in vele wereldsteden zomerconcepten zoals Paris Plage en Brussel Bad ontwaken, heeft de hoofdstad van Haspengouw zijn eigen mediterraans plekje om van een zomers hapje en tapje te genieten: Sint-Zuiden. In de schaduw van de statige Onze-Lieve-Vrouwkerk van de historische Trudostad schijnt de komende maanden altijd de zon.

Nu vrijdag, 17 mei, opent Sint-Zuiden met een zuiderse receptie van 17u30 tot 19u. Geniet, proef en beleef de zomer op alle manieren die Sint-Zuiden te bieden heeft en laat je verrassen.

Een 20-tal horecaondernemers uit de straten en pleinen rond de Truiense hoofdkerk, de initiatiefnemers van Sint-Zuiden, nodigen je uit voor een zuiders feestje. Je zal trouwens een hele zomer lang mediterraans kunnen genieten op Sint-Zuiden.

De straten en pleinen rond de kerk krijgen een zuiders tintje met gezellige terrassen, lampjes en wuivende olijfbomen. Naast een sfeervolle inkleding staan er een aantal evenementen en verrassingen op stapel die je zeker niet wilt missen.

“We willen samen met iedereen nu vrijdag de zomer inzetten. We klinken graag samen aan één lange Sint-Zuidentoog met gratis hapjes en drankjes van 17u30 tot 19u. Alle horecazaken zullen een zomers extraatje brengen met leuke pop-up animaties en muziek. Daarnaast staan er de komende weken al zeker drie summerevents op de Sint-Zuiden planning: ‘Midzomernacht’ tijdens de kortste nacht op 20 juni; het zeevruchtenfestival ‘Sint-Zuiden Bad’ op 4 augustus en een traditionele ‘Kermismaandag Revival’ op 26 augustus,” zegt voorzitter Kevin Vanhoegaerden.

In deze zuiderse zaken start nu vrijdag de Sint-Zuiden zomer: Le Greco, el Bocado, Cosmocafé, Bistroke, Os, Le Bouquet Garni, Balthazar 2.0, l’Italiano, Twentytwo Coffee, Den Ambacht, Roasties Bar, Den Artist, Cohibar, Istanbul, La Tasse en Bistro Zutt.

Wees welkom! Beleef, proef, geniet en ontdek wat velen al wisten: Sint-Truiden is het Zuiden… Sint-Zuiden!

Meer info op: www.sintzuiden.be
Ontdek meer op Facebook en Instagram (@sintzuiden, #sintzuiden)

ReactiesVe zitten och op Faceboek