Strafke
header-stripes

Nina Derwael verdedigt haar Europese titel niet

Geschreven door De Redactie op woensdag 3 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: FB Nina Derwael
Nina Derwael neemt niet deel aan het Europees kampioenschap toestelturnen in het Poolse Szczecin. De 19-jarige Derwael kiest ervoor om te werken aan een moeilijkere oefening en concentreert zich volledig op het WK in Stuttgart (4-13 oktober).

Anderhalve week geleden behaalde de Sportvrouw van het Jaar goud aan de brug en zilver op de balk tijdens de wereldbekermanche in de Qatarese hoofdstad Doha. “Tijd om op het WK te focussen”, verklaarde de Truiense nadien al op Instagram. Het WK in Stuttgart (4-13 oktober) is haar belangrijkste doel dit jaar. België probeert er zich als team te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

“Het was een heel moeilijke beslissing om te passen voor het EK, want het was toch mogelijk voor mij om er iets te realiseren”, verklaarde Derwael. “Maar ik wil nu werken aan een nieuwe oefening met een hogere moeilijkheidsgraad, met het oog op het WK. Er zijn ook nog andere gymnastes die dit doen, zo zal ook Mustafina niet in actie komen op het EK. In de wedstrijden na het EK wil ik de nieuwe elementen integreren zodat ik ze stabiel kan uitvoeren tegen het WK. Het moet mogelijk zijn om mijn D-score (moeilijkheidsgraad) met minstens twee tienden te verhogen.”

“In Doha voerde ik nog dezelfde oefening uit als op het vorige WK, maar op het volgende WK wil ik met iets nieuw komen. Mijn overwinning in Qatar gaf me heel wat vertrouwen, na een minder evidente voorbereiding door allerlei verplichtingen.”

“Op de balk ben ik ook bezig met nieuwe verbindingen, en het is ook mijn bedoeling goed te werken op grond en sprong, mijn zwakke punten. Binnenkort ga ik nog een weekje op vakantie naar de zon, want niet alleen fysiek maar ook mentaal voelde ik me soms moe.”

Derwaels coach Marjorie Heuls staat helemaal achter de beslissing van haar pupil om het EK over te slaan. “Ze had er goed over nagedacht, en eigenlijk zaten we op één lijn”, zei de Française. “We zullen toch zes maanden nodig hebben om de nieuwe elementen stabiel uit te voeren. Je mag niet vergeten dat de concurrentie niet stil zit, en ook hard werkt om Nina te verslaan. In Doha heeft Nina getoond dat ze nog veel plezier vindt in competitief aantreden, wat me tevreden stemde. Niet dat ik daaraan twijfelde. Maar elke dag op hoog niveau trainen is niet eenvoudig.” Derwael is er naar eigen zeggen nog niet uit of ze zal deelnemen aan de Europese Spelen in Minsk (21-30/06)

Bron: Belga en HLN

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek