Strafke
header-stripes

Nina Derwael sportvrouw van het jaar

Geschreven door Raf Vanmechelen op zondag 15 november 2015 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Sint-Truiden heeft maar liefst 315 kampioenen bij 22 clubs. Die werden vrijdag in de bloemetjes gezet. Sportvrouw van het jaar is gymnaste Nina Derwael. Simon Mignolet kreeg de titel Sportman van het jaar.

STVV ontving de prijs van Sportclub van 2015. Verder werd karateka Lien Marguillier tot meest beloftevolle jongere gekroond, en werden Daniel Struys van de Haspengouwse Darts Liga en professor Roland Renson geroemd om hun verdiensten voor sportstad Sint-Truiden.

De jaarlijkse kampioenenviering kreeg voor haar recentste editie een opfrisbeurt. In de net ervoor ingehuldigde TRUDO sporthal op de Veemarkt, bedankte het stadsbestuur 315 kampioenen van 22 clubs voor hun prestaties van het afgelopen jaar.
 
Alle clubleden en individuele sporters die zich tijdens het afgelopen jaar wisten te onderscheiden, ontvingen een trofee voor hun sportverdiensten. Als hoogtepunt van de viering werden de namen van de Truiense sportlaureaten bekendgemaakt.
 
Schepen van sport Carl Nijssens: “Met trots kroonden we gymnaste Nina Derwael tot Sportvrouw van het Jaar. Voor de titel van Truiens Sportman viel de keuze op doelman Simon Mignolet, die de fakkel doorkreeg van wielrenner Tim Wellens. STVV ontving de prijs van Sportclub van 2015, mede dankzij haar zegentocht van vorig seizoen en verdiende promotie naar de eerste nationale voetbalklasse.”
 
Burgemeester Veerle Heeren: “Verder verkozen we karateka Lien Marguillier tot meest beloftevolle jongere, en werden Daniel Struys van de Haspengouwse Darts Liga en professor Roland Renson geroemd om hun verdiensten voor sportstad Sint-Truiden. Dankzij de twee zilveren medailles die hij tijdens de ‘Special Olympics’ in de wacht sleepte, verwierf tennisser Tom Thierie tot slot de G-Sporttrofee.”
 
Voorzitter van de sportraad Karel Sweldens: “Sint-Truiden is de thuisstad van heel wat sportmensen en –clubs die zich zowel op nationaal als internationaal vlak in de kijker hebben weten te werken. Op de kampioenenviering zetten we hun verdiensten jaar na jaar in de verf, en bedanken tegelijk ook alle clubbesturen, vrijwilligers en sportbegeleiders voor hun onmisbare inzet.”

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek