Strafke
header-stripes

Nieuwe show de Vedetten in première

Geschreven door redactie op woensdag 6 december 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
In Theater De Roxy ging vorig weekend de nieuwe show van "De Vedetten" in première. Christophe Elen, Rita Nivelles, Rudi Festraerts en Annie Lesuisse vertellen moppen in het Truiens dialect. De grappen worden afgewisseld met live muziek. Gunter Reniers presenteert. Een formule die na vijf edities nog altijd aanslaat.

Opnieuw Vedetten sinds 2014
Na hun laatste show 'Kerstmis met De Vedetten' in 2014, bleef het een tijdje stil rond 'De Vedetten'. "Een bewuste keuze", licht Yves Caspar van De Roxy toe. "De shows waren telkens een groot succes, maar het zou niet slim zijn onszelf tot in het oneindige te herhalen. We wilden "De Vedetten" na die laatste succesvolle kersteditie in 2014 pas op het juiste moment laten terugkeren. En dat moment was nu. Het publiek bleef vragen naar een terugkeer en er werden intussen genoeg originele moppen bij elkaar gesprokkeld om een nieuwe show te maken."

Trouw aan zichzelf
Voor deze vijde show zijn De Vedetten trouw gebleven aan zichzelf. Het concept is heel eenvoudig: moppen aan de toog in het Truiens dialect, met een dikke knipoog naar bekende moppentappers als Tony Bell.Voor de live muziek tekenen Marc Mathijs en Steven Dirix, het duo dat onlangs nog deelnam aan 'De Voice van Vlaanderen'. "We zagen het duo aan het werd in de blind auditions en vonden hen perfect passen bij De Vedetten. We zijn blij dat ze meteen enthousiast waren om mee te werken", zegt Yves Caspar.  

"De Vedetten 5", met Christophe Elen, Annie Lesuissen, Rita Nivelles en Rudi Festraerts is nog elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te zien in De Roxy t.e.m. 17 december.

Reserveren kan via www.deroxy.be.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek