Strafke
header-stripes

Nieuwe gin en nieuw bier in Wilderen

Geschreven door redactie op zaterdag 18 november 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: redactie
Brouwerij en Alcholstokerij Wilderen pakt uit met een nieuwe gin en een nieuw bier. Met de Cuvée Clarisse Whisky Infused en de Vintage Vanilla Edition van de gekende Double You Gin willen Mike en Roniek het beste van twee werelden combineren.

"Er worden dan wel veel gins gemaakt, maar eentje met vanille was er nog niet", klinkt het.

Crystal Award
De Double You Gin haalde afgelopen zomer nog voor het derde jaar op rij drie sterren bij het International Taste & Quality Institute (iTQi). "Drie jaar op rij betekent ook een Crystal Award en daar zijn we fier op", zegt Mike Janssen (55) die ondertussen zes jaar actief is in Sint-Truiden. 

Het iTQi organiseert zowat de oscars van de voedingsindustrie. Zo'n honderdzeventig chefs en sommeliers uit de hele wereld proeven er blind alle ingezonden producten. Voor ons land haalden enkel koekjesfabrikant De Strooper en de brouwerij en alcoholstokerij Wilderen drie sterren. "Onze Double You is de eerste gin ter wereld die de Crystal Award ontvangt. We doen dit jaar 40.000 flessen en dat is ongezien in een markt met zo'n groot aanbod."

Vanilla sex
Mike en zijn echtgenote Roniek Van Bree (45) pakken nu uit met een tweede versie van de bekroonde drank. Net zoals bij hun drankjes Redhead Pussy en Horny Squirrel is er ook nu weer een ondeugende knipoog.

"We hebben onze gin tijdens het distilleerproces verrijkt met natuurlijke vanille. De 21 standaardkruiden worden zo met een unieke toets aangevuld. Gek genoeg bestond die verrassende combinatie nog niet", zegt Janssen. "Roniek zorgt altijd voor een beetje humor. Het blijkt dat vanilla sex (een soort van knuffelsex, red) in is, ons drankje krijgt zo weer opnieuw een ondeugend kantje."

Cuvée Clarisse Whiskey Infused
Ook het bier Cuvée Clarisse is een prijsbeest. Het donkere bier met 9,2 % alcohol werd in 2016 en 2017 bekroond met een gouden medaille op de Word Beer Awards. Het bier vormt nu de basis voor de Cuvée Clarisse Whiskey Infused. De Wild Weasel Whisky die wordt toegevoegd, viel ook al twee keer in de prijzen op de San Francisco World Spirit Awards.

Het bier wordt nu verrijkt met die whisky en dat geef een smaakbom van maar liefst 10,2 % alcohol. "Daarom serveren we het ook in glaasjes van 15 centiliter. Het wordt verkocht in flessen van 75 centiliter en ook geleverd in vat."

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek