Strafke
header-stripes

Nieuw station van Gingelom ging niet open

Geschreven door JosLa op maandag 15 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Greenpeace
Op de voormalige stationssite van Gingelom hing al sedert vorige week een spandoek met de boodschap dat er een nieuw treinstation zou openen op maandag 15 april, vandaag dus. Gisteren werd echter duidelijk dat het om een actie van Greenpeace ging en dat de trein vandaag niet stopt in Gingelom

Zondag verscheen er plots een grote foto van het treinstation met daarnaast een loket waar de eerste treintickets konden aangeschaft worden. Met de ludieke actie dringt Greenpeace aan op meer investeringen in het openbaar vervoer in Limburg.

Gingelom was destijds het allereerste treinstation in Limburg; het opende in 1838 langs de lijn Brussel-Luik maar in 1984 ging het station dicht. De concurrentie van de vlakbij gelegen E40 die een tien jaar daarvoor was aangelegd, bleek te groot. Maar volgens Wim Stevens van Greenpeace Limburg zijn de tijden veranderd. " Het fileprobleem groeit, er is de problematiek van het fijn stof, er is de klimaatverandering. Een van de oplossingen voor al die uitdagingen is een beter openbaar vervoer maar dat is in Limburg ondermaats uitgebouwd. Als je 's avonds een film wil gaan zien in bijvoorbeeld  Hasselt dan lukt dat nooit met het openbaar vervoer. Ook overdag zijn er nauwelijks goede verbindingen tussen kleinere gemeenten en de steden". 

ReactiesVe zitten och op Faceboek