Strafke
header-stripes

Nieuw Corinaperen in de rekken

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 10 augustus 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Liefhebbers van de Conférencepeer kunnen vingers en duimen zo'n drie weken eerder aflikken. Na jaren research en aanplanten ligt de nieuwe Corina, een vroege selectie van de Conférence, vanaf maandag in de winkelrekken.

Het hardfruitseizoen begint vanaf dit jaar een drietal weken. Dat is te danken aan de Corina, een vroege selectie van de Conférencepeer. De nieuwe vrucht werd ontwikkeld door de gebroeders Saels uit Donk (Herk-de-Stad). Die selectie gebeurde al zo'n twintig jaar geleden en de vroeg rijpende mutant ligt nu voor het eerst in supermarkten.

'We zijn woensdag begonnen met plukken. We hebben de telers destijds aangezocht om bomen te planten. Die leveren vandaag zo'n duizend ton Corina. De consument kan dus nu zijn geliefde peer al een drietal weken op voorhand kopen', zegt Florent Geerdens van boomkwekerij René Nicolai, waar het concept mee ontwikkeld werd. 'De peer komt dadelijk na de pluk op de markt en moet niet bewaard worden. Reeds op 15 juni kregen al de telers een bericht dat ze moesten stoppen met behandelingen. Een echt zuiver residuvrij product dus.'

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek