Strafke
header-stripes

"Wij zijn echt blij met deze nieuwe formule"

Geschreven door redactie op zaterdag 16 december 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Vandaag bezochten we de kerstmarkt op de Grote Markt. Koen Francis van de Verdi: "Wij zijn echt content. Wij hebben ook echt ons best gedaan met gratis oesters van half 7 tot 10. Morgen zijn dat kreeften." Bart van de Grand Place is ook content. "Jammer van de regen van vandaag, morgen belooft het droog te blijven. Alles hangt af van het weer." Ook bij STVV is men content. "Hier passeert heel veel volk dat normaal niet op Stayen komt. We bereiken hier nu heel veel nieuwe mensen."

Eerste editie evalueren
Schepen van evenementen en lokale handel Pascal Vossius is optimistisch. "Aan een bezoek aan de kerstmarkt in Durbuy hielden we het idee over om iets te doen in de veranda's van de cafés op de Grote Markt. Het is fantastisch hoe zij dit verder aangepakt hebben. Allemaal dezelfde veranda's, maar toch allemaal andere winterbars. We gaan dit concept evalueren, maar wij vinden dat de cafés dit zeker twee weekends moeten kunnen organiseren in de toekomst. Met de verenigingen moeten we aan tafel om te bekijken of we een tweede weekend organiseren met hen of er andere verenigingen bijkomen voor een extra weekend. Dat zien we nog wel."

Morgen, zondag, winkels open en kerstmarkt van de marktkramers
Marijn Ghys, manager van Trud'Or: "Dit initiatief past in de Warmste Maand van handelaarsvereniging Shop & the City. De driedaagse kerstmarkt wordt morgen versterkt met een extra editie van de markt, 120 marktkramers vullen morgen de Grote Markt in kersteditie. Ook de winkels zijn morgen open. Sommige winkels al van 13 uur, anderen vanaf 14 uur tot 18 uur."

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek