Strafke
header-stripes

Naar school fietsen met ‘Route2School’

Geschreven door Truineer op woensdag 28 augustus 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Vanaf maandag 2 maart 2020 zullen alle scholieren op het grondgebied Sint-Truiden veilig van en naar school kunnen fietsen met de App Route2School. Dat zegt burgemeester Veerle Heeren in haar antwoord op de vraag van Groen-gemeenteraadslid Peter van Dam om met de Universiteit Hasselt hierover aan tafel te gaan.

Peter van Dam (Groen) is een fervent voorstander van het stimuleren van het gebruik van de fiets. Hij ziet in de App veel voordelen. Van Dam: “De App is ontwikkeld door de UHasselt. Scholieren krijgen er de veiligste route op te zien tussen thuis en de school. Daarnaast kunnen ze zelf foto’s en informatie over hun route en mogelijke knelpunten doorgeven. Zo weten ouders en leerlingen wat de veiligste weg naar school is. De digitale schoolroutekaart kan ook door het stadsbestuur gebruikt worden om aanpassingen te doen in het verkeer.” Van Dam maakt zich tevens sterk dat het gebruik van de App ouders en jongeren opnieuw voor de fiets als verplaatsingsmiddel zullen doen kiezen. “Zo maken we als stad een van de punten van het klimaatactieplan waar”, besluit hij. Davy Janssens, professor aan de UHasselt, die sterk betrokken is bij het project, vult aan. “Met alle informatie gaan wij aan de slag om een educatief project uit te werken voor jongeren, met lesmateriaal en een online leerplatform waar kinderen op een leuke manier hun verkeersinzichten kunnen verbeteren. Hierdoor leren ze beter omgaan met moeilijke verkeerssituaties. Het niveau is afgestemd op leerlingen van de 2de en 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs.”
Het project is in mei aangevraagd. “Het zal de stad 16.000 euro kosten. Vanaf 2 maart 2020 zullen alle Truiense scholieren er gebruik van kunnen maken”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

ReactiesVe zitten och op Faceboek