Strafke
header-stripes

Na Allerheiligen komen de feesten eraan

Geschreven door Truineer op zondag 3 november 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
De trieste periode rond Allerheiligen is voorbij, en langzaam maar zeker maken we ons op voor de grote feesten van december met Sinterklaas, Kerstmis en Oudejaar. Maar we blikken toch even terug.

In Velm vond op Allerheiligen een zeer intiem concert plaats op het kerkhof door één van Sint-Truidens grootste talenten, Marco Lenaerts. “Na Brustem en Wilderen vond Reveil dit jaar plaats op het kerkhof van Velm. Daar gaf Marco Lenaerts, leerkracht bij de Academie Haspengouw, op vrijdag 1 november van 17u tot 18u een ingetogen concert. Iedereen die langskwam, kreeg ook opnieuw een kaarsje. Zo werdt de kille sfeer van Allerheiligen omgebogen tot een warme gloed, waarbij mensen samen herinneringen ophaalden aan hun overleden vrienden of familieleden”, zegde schepen van Begraafplaatsen Ingrid Kempeneers.
Als overtuigend bewijs van de kunst van Marco Lenaerts, voegen we hierbij een liedje dat hij schreef bij het overlijden van Anneke Dewaelheyns, een Down-patiënte van 65, een maand geleden, die het cement was van de familie en een voorbeeld van blijvend optimisme, ondanks haar beperking

https://www.facebook.com/stefenmieke.dewaelheyns/videos/10216986908278898/?t=0

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek