Strafke
header-stripes

N-VA lonkt naar SP.A

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 17 juli 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: IF
Geruchten zijn wat ze zijn, maar ze worden wel harder in heel wat media. N-VA zou een voorakkoord hebben met SP.A en CD&V neemt Open Vld mee aan boord als ze voldoende stemmen vergaren op 14 oktober.

Nog zo'n gerucht, dat door heel wat insiders lijkt bevestigd te worden, is dat burgemeester Ludwig Vandenhove als gedeputeerde naar het provinciebestuur van Limburg wil, na de verkiezingen.

Onze eigen poll is -zoals alle internetpolls- technisch niet betrouwbaar genoeg om voorspellingen te maken. Dus die gaan we dan ook niet doen.

Natuurlijk kennen we graag jullie mening en theorieën. Kan de nieuwe lijsttrekker bij Open Vld, Pascy Monette, voor extra stemmen bij de blauwen zorgen. Gaat het N-VA van lijsttrekker Jelle Engelbosch, de partij die voor het eerst solo opkomt in Sint-Truiden, enkele of heel wat zetels in de raad halen?

Blijven de zitjes van de SP.A gehandhaafd, nu Ludwig Vandenhove een vierde sjerp op het oog heeft? Gaat Veerle Heeren van CD&V oud gediende Jef Cleeren, die de lijst gaat duwen, electoraal kunnen vervangen?

En hoe zit het met Nief! STVI en Groen? Halen zij de kiesdrempel? Gaan ze misschien verrassen?

Vragen die na 14 oktober zullen beantwoord worden. Of kent u het antwoord nu al?

 ReactiesVe zitten och op Faceboek