Strafke
header-stripes

Nieuw restaurant 'Os' verwent vlees- en wijnliefhebber

Geschreven door Raf Truineer op vrijdag 4 mei 2018 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Truineer
In september openen Ben Elen en Elien Reniers restaurant 'Os'. Op het Heilig-Hartplein in het hoekpand aan de Plankstraat gaan ze een vleesgrill restaurant uitbaten waar Belgisch Wit-Blauw rundsvlees en wereldwijnen centraal staan.

"Os gaat voor de ultieme Côte à l’Os. We gaan er het Belgisch wit-blauw van Hofleverancier Frank vandevelde grillen tot de perfectie. Dat we doen we in de befaamde Josper houtovens op Argentijnse kolen" vertelt Ben Elen. "De côte kan je ter plekke eten. Of afhalen, samen met alle benodigdheden voor een geslaagd feestje thuis."

Voor de wijnen gaat Os een bijzondere samenwerking aan met leverancier Ad Bibendum. "De wijnen begroeten onze gasten bij het binnenwandelen in een gigantische wijnetalage. Je koopt bij ons wijn voor thuis of je betaalt stopgeld en proeft hem meteen in het restaurant."

Tussen twee vuren?

Ben Elen is tevens mede-oprichter en partner van het cosmocafé. Hij is nu klaar voor de nieuwe uitdaging: "Dat de lancering van het cosmocafé geslaagd is, behoeft geen uitleg. Ik ben vooral blij dat al na een half jaar te kunnen zeggen. Met mijn partners Koen Vanmechelen en Pascal Vossius hebben we een concept neergezet dat staat als een huis, zowel qua beleving als qua organisatie. Met andere woorden, ik heb ruimte en goesting voor een bijkomend avontuur." Dat avontuur begint Ben dus 20 meter verder.

"Voor alle duidelijkheid, ik blijf betrokken in
het cosmocafé en er zal ook concrete samenwerking tussen beide zaken zijn," vervolgt Ben. "Het cosmocafé staat model voor wat ik met Os wil doen: het heeft een heel duidelijk concept. Iedereen die er werkt weet perfect waar we voor staan en hoe we gasten kwaliteit moeten bieden. Diezelfde topervaring ga ik ook in Os aanbieden."

Meer informatie: Ben Elen, 0499 74 63 53 - info@cosmocafe.be

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek