Strafke
header-stripes

Morgen Internationale dag van de Vrijwilliger

Geschreven door Truineer op woensdag 4 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
5 december is het de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Geen beter moment dus om de vele Truienaren die zich belangeloos inzetten voor de samenleving in de bloemetjes te zetten.

Daarom steekt de stad het jaarlijkse Vrijwilligersfeest in een volledig nieuw kleedje. Dat is dit jaar overigens aan zijn tiende editie toe. Voor het stadsbestuur van Sint-Truiden is deze bijzondere verjaardag de ideale gelegenheid om een nieuw concept te lanceren.

“Dagelijks zetten zo’n 1.300 Truienaren zich in voor een goed doel in hun buurt, bij acties of evenementen en in het verenigingsleven. Om hen állemaal in de bloemen te zetten, organiseren we dit jaar niet één maar twee feestmomenten. Genodigden kunnen kiezen tussen een lunch ‘s middags of diner ‘s avonds. En die formule wordt duidelijk gesmaakt. Meer dan 800 vrijwilligers zullen op het feest in de Gazo aanwezig zijn”, zegt schepen van Sociaal beleid Pascy Monette. 

“Het Vrijwilligersfeest is een fantastisch initiatief, dat we graag blijven organiseren. Maar alles is natuurlijk van tijd tot tijd eens aan een opfrisbeurt toe. De essentie van het feest blijft hierbij natuurlijk behouden: één keer per jaar worden alle enthousiaste mensen die zich belangeloos voor onze stad inspannen extra in de watten gelegd”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek