Strafke
header-stripes

Mimi uit Velm is ster in rusthuis

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 16 februari 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Chihuahua-pup Mimi is voortaan de ster van het dagverzorgingscentrum 't Binnenhof. “De bezoekers kunnen meehelpen met de verzorging en dat heeft heel wat voordelen”, zegt verantwoordelijke Brenda uit Velm (Sint-Truiden).

Brenda Ladangh uit Velm, verantwoordelijke van het dagcentrum in Landen, is zopas het nieuwe baasje van de schattige Mimi en 't Binnenhof wordt ook meteen het buitenverblijf voor de de pup. “We willen dat ouderen die naar hier komen zich echt thuisvoelen en huisdieren passen perfect binnen die visie.”

De pup veroverde meteen de harten van alle 65-plussers die er naar de dagopvang komen. “Onderzoek toont aan dat huisdieren een positieve invloed hebben op de algemene gezondheidstoestand van ouderen. Ten eerste is er het fysieke aspect: een hond bevordert de beweging van de senioren en het aaien van een hond zorgt voor een verlaging van de bloeddruk en de hartslag”, zegt Brenda.

“Ten tweede hebben dieren ook op mentaal vlak een positief effect: ze creëren een ontspannen, gezellige sfeer en zijn soms een echte steun voor ouderen. Mimi is trouwens niet ons eerste huisdier in het dagverzorgingscentrum. We hebben ook een kanarievogeltje dat vaak deuntjes voor ons fluit.”

 

Zonnetje in huis
De piepjonge Chihuahua moet zich nog wel wat aanpassen aan al die aandacht van de cliënten maar belandde ondertussen al bij heel wat bewoners op schoot.

Jenny (82) reageert alvast opgetogen. “Iedereen ziet Mimi nu al graag en ze is er nog maar pas"', zegt ze lachend. “Het hondje zal hier zeker niets tekort hebben.”

“Ik ben een echte dierenvriend en het is dus een erg leuk initiatief”, zegt Marie (87). “Ik heb thuis zelf paarden en andere dieren en ben er dus wel aan gewend. Ik zou elk dier dat ik leuk vind wel mee naar huis willen nemen. Het is hier al erg aangenaam om te verblijven en daar komt Mimi nu nog eens bij. Zo hebben we nog iets om eens vast te pakken.”

Ook Camil (91) ziet de jongste bewoner al helemaal zitten. “Ik krijg het hondje wel niet veel te zien want het zit altijd op andere schoten”, zegt hij. “Het diertje moet het hier nog wat gewoon worden. Nu ben ik bang dat ik op dat klein prutske ga trappen, als het wat groter is ga ik er zeker eens mee wandelen.”

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek