Strafke
header-stripes

Mike Janssen rijdt 24 uren met Tom Boonen

Geschreven door Raf Vanmechelen op woensdag 12 juli 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
Mike Janssen van Brouwerij en Alcoholstokerij Wilderen gaat de 24 uren van Zolder rijden in een Mustang. Zijn team bestaat uit niemand minder dan Tom Boonen, Olivier Hermans -CEO van Yokohama Belgium- en de ervaren rallypiloot Chris Van Woensel.

Mike haalde gisteren nog twee keer goud op de World Beer Challenge en de kampioen van het bier vormt nu een team met een wereldkampioen wielrennen, een wereldkampioen in de bandensector en een autoriteit in de rallysport. Wie denkt dat Janssen een leek is in de autosport heeft het bij het verkeerde eind.

Met zoon Ike eindigde Mike het voorbije weekend nog 25ste in de Fun Cup op Francorchamps en de brouwer en zijn zoon zijn vaste waarde in het Europese Lotuskampioenschap. De Mustang met 500 pk’s onder de kap komt dit weekend al uit in de Belcar. 

“En dan moet hij klaar zijn voor de 24 uren van Zolder”, zegt Mike Janssen. “Ik ben natuurlijk blij dat ik met zo’n gezelschap mag racen. Stay alive, don’t drink and drive….. dat is mijn leuze.”

Mike ging al student al karten in Genk, later reed hij verschillende 24 uur-races met 2 PK's in Francorchamps met in 2000 een derde podiumplaats. Daarna volgde hetzelfde scenario, hij reed jaren de Fun Cup. Een hoogtepunt was er in 2002, met een podiumplaats op de 25 uur Francorchamps en een derde plaats algemeen in het Europees kampioenschap.

Tussendoor reed Janssen al enkele keren de 24 uur van Zolder en Francorchamps met Gillet Vertigo in een BMW M3 E36 en BMW Z3. De voorbije jaren is hij actief binnen het Europees  Lotus kampioenschap met de circuitversie 2/11. De laatste 2 jaren rijdt hij met een Exige V6 Cup R, een handgeschakelde unieke versie. 

"Etmaalraces zijn de prachtigste die er bestaan. Het uitrijden zonder brokken maken, het sparen van mechaniek en vooral de unieke mix en het gevoel van "een individuele sport met een buitengewone, emotionele teamspirit", besluit de brouwer en piloot.

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek