Strafke
header-stripes

Michael Roskam, Ereburger

Geschreven door Raf Vanmechelen op woensdag 19 januari 2011 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Michaël 'Reynders' Roskam wordt ereburger van Sint-Truiden. Na unanimiteit op het schepencollege ging nu ook de voltallige gemeenteraad akkoord. Roskam is de zevende ereburger van Sint-Truiden. Lees Meer Op Truineer.be

Michaël 'Reynders' Roskam wordt ereburger van Sint-Truiden. Na unanimiteit op het schepencollege ging nu ook de voltallige gemeenteraad akkoord. Roskam is de zevende ereburger van Sint-Truiden.

Het feit dat de regisseur ons dialect van Sint-Truiden als voertaal gebruikt in zijn eerste langspeelfilm Rundskop, gaf de doorslag.

\"Ik ben hier opgegroeid, en ook geboren. Ondanks dat ik verschillende jaren in Brussel woon ben ik toch nog sterk verbonden met Sint-Truiden. Deels omdat mijn familie hier woont, maar ook vanwege de warme mentaliteit. Het ereburgeschap brengt ook de sleutel van de stad mee, hoorde ik. Zo kan ik altijd binnen\", lacht Michael, die als artiestennaam de achternaam, Roskam, van zijn moeder leent.
Als eerbetoon aan zijn vader, met de achternaam Reynders, ondertekent de beloftevolle regisseur wel met Michaël R Roskam.

De nationale premiere vindt plaats in Antwerpen op 26 januari. Op 29 januari wordt de cast, medewerkers en genodigden verwacht op een exclusieve vertoning in de academiezaal.

Premiere in Hasselt
Op maandag 31 januari organiseert Truineer.be en Trud'Or samen een Truiense premiere bij onze buren van de smaak in Kinepolis Hasselt. De kaarten voor de zaal van Truineer.be zijn ondertussen allemaal gereserveerd. De voorverkoop van Trud'Or start op maandag 24 januari. Kaarten kan je vanaf dan kopen bij de toeristische dienst op de Grote Markt te Sint-Truiden.


 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek