Strafke
header-stripes

Met memoride fietsen langs erkenbare plaatsen

Geschreven door De Redactie op maandag 18 maart 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
In WZC Villa Rosa en ’t Meiland kunnen de bewoners vanaf nu hun conditie onderhouden met de Memoride. De Memoride is een hometrainer die indoor fietsen via internet combineert met een outdoor beleving. Zo fietsende bewoners langs routes uit hun jeugdjaren of vroegere reisbestemmingen. Met dank aan giften van burgers en van The Lions, de opbrengst van de kerstmarkt en de inzet van de vele vrijwilligers.

 

Memoride

De technologie van de Memoride combineert een traditioneel fitnesstoestel met het internet om de bewoners een unieke ervaring te bieden. Het is een hometrainer met een blik op de wereld: fietsen langs routes die de bewoners kennen uit hun jeugdjaren, langs reisbestemmingen die ze vroeger bezochten of langs exotische oorden die ze enkel in magazines zagen. Dit is een betekenisvolle activiteit die de ouderen actief houdt en zo bijdraagt aan het verbeteren van de levenskwaliteit.

Voordelen van de Memoride

  • Uit verscheidene studies blijkt dat bewegen een belangrijke sleutel is tot gezond ouder worden en kan helpen om dementie te voorkomen.
  • De Memoride zorgt ervoor dat de bewoners een persoonlijke en uitdagende gebruikerservaring hebben.
  • Iedereen kan gebruikmaken van de Memoride, op zijn eigen niveau.

We gebruiken de Memoride maximaal in Villa Rosa en ’t Meiland. Door het gebruik van de Memoride willen we de bewoners stimuleren en activeren, zowel lichamelijk als geestelijk. We merken ook dat de bewoners erg enthousiast zijn”, aldus Pascal Monette, voorzitter Zorgbedrijf Sint-Truiden.

 

 

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek