Strafke
header-stripes

Meisje ontsnapt aan kidnapping in Brustem

Geschreven door redactie op woensdag 11 oktober 2017 in rubriek Nieuws

Fotograaf: RR
Een twaalfjarig meisje dat aangesloten is bij de voetbalclub Zepperen-Brustem is dinsdagavond rond 18.50 uur kunnen ontsnappen aan een kidnapping toen ze naar de training in Brustem fietste. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

In de Lenaertstraat werd het meisje op haar fiets plots klemgereden door een zwarte wagen. Het portier achteraan zwaaide open en een man probeerde haar in de wagen te trekken. Het meisje liet zich niet doen, sloeg om zich heen en schopte naar haar belager. Die liet los, waarop het slachtoffer met haar fiets kon wegvluchten.

“Ze is daarop naar de sportclub gerend waar ze haar verhaal deed”, zegt Jean-PierreAppeltants van de club KVV Zepperen -Brustem in HBVL. “Ze had opgemerkt dat de wagen van de daders een zwarte nummerplaat had met de letters RO van Roemenië. Haar vader heeft dezelfde avond nog aangifte gedaan bij de politie."

"Wij hebben als club meteen een mail gestuurd naar alle ouders dat de kinderen niet meer op straat mogen worden afgezet, of daar mogen wachten op hun ouders. Zijn de ouders te laat, dan blijven de kinderen wachten bij de trainer tot ze hun zoonof dochter komen ophalen. De trainer vertrekt ook pas als alle kinderen zijn afgehaald. Wij vragen iedereen ook verdachte voertuigen of personen in de buurt meteen te melden.”

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek