Strafke
header-stripes

Mediclowns fietsen zelf voor het goede doel

Geschreven door De Redactie op vrijdag 7 december 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De mediclowns fietsen naar aanleiding van de warmste week van ziekenhuis naar ziekenhuis: van Maaseik over Genk en Tongeren naar Sint-Truiden, en zo verder. In totaal zullen ze van 7 tot 9 december 201 km afleggen. De opbrengst gaat integraal naar Mediclowns.

Elke week komt er op onze afdeling een mediclown de pijn en ziekte van de kindjes op onze kinderafdeling een beetje verzachten met een bezoekje. Elke clown doet dit op zijn eigen unieke manier, ze maken een grapje, kruipen in de kast, bouwen een kampvuur van lakens en kussens, toveren speciale ballondieren uit hun hoed, ….. Al deze gekkigheden leiden maar tot één ding en dat is een grote glimlach op de gezichtjes van onze kindjes!

“Wij kijken elke week uit naar de dag waarop wij het geluk hebben een mediclown te mogen ontvangen,”: zo zegt Dr. Beullens, medisch diensthoofd pediatrie. Zij zetten zich voor elk kind met hart en ziel in ook al is dit niet altijd even gemakkelijk, zo komen ze ook vaak in contact met erg zieke kindjes die ze ook bij hun thuis gaan bezoeken.

Van 7 t.e.m. 9 december 2018 organiseren zij zelf een warme actie voor de warmste week. Zij fietsen met zes clowns tijdens deze drie dagen van ziekenhuis tot ziekenhuis en verbinden hiermee alle afdelingen die zij wekelijks bezoeken. In totaal maar liefst 201 km! Volledig t.v.v. de Mediclowns! Ze werken immers enkel met vrijwilligers en kunnen dus alle steun gebruiken.

Op vrijdag 7 december fietsen ze van Maaseik – Genk – Tongeren en Sint-Truiden waar ze ’s avonds zullen aankomen om te overnachten. Wij zullen ze hier in Sint-Truiden met open armen ontvangen en gaan er een echt Mediclownsfeest van maken met kinderanimatie vanaf 16u, twee speciale gasten tussen 17u30 en 18u30 en tenslotte de aankomst van onze mediclowns tussen 18 en 19u.

Na dit grote feest zullen ze nog een verhaaltje voorlezen in de speelzaal van de kinderafdeling waarna ze moe maar voldaan zullen gaan slapen in de kinderdagzaal van de afdeling.

’s Ochtends verwennen we ze met een lekker ontbijt om daarna allemaal samen te kunnen vertrekken naar de markt hier in Sint-Truiden. De mediclowns zorgen er voor een standje om nog wat centjes te verzamelen voor hun warme actie. Als kinderafdeling zullen we hier ook talrijk aanwezig zijn om hen onze centjes te overhandigen van onze warme acties “Chocolade for life” en “Handdoekjes for life”.

Daarna gaat hun tocht doorheen Limburg en omstreken verder naar Tienen – Aarschot en Diest waar ze zaterdagavond zullen overnachten. Op zondag 9/12 trekken ze vanuit Diest naar Heusden-Zolder om tenslotte hun tocht af te sluiten in Overpelt zondagnamiddag.

Iedereen is van harte welkom op ons feest vrijdag vanaf 16u! Wij hopen Sint-Truiden talrijk te mogen ontvangen in ons ziekenhuis en zaterdagochtend op de markt.

Wil jij de mediclowns graag steunen? Meer info vind je op www.mediclowns.be of via de kinderafdeling van het Sint-Trudoziekenhuis.

 

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek