Strafke
header-stripes

Loonse kinderen betrokken bij Nederlandse kettingbotsing

Geschreven door Truineer op woensdag 21 augustus 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Een bus met kinderen uit Borgloon raakte woensdagmiddag betrokken in een kettingbotsing in Nederland. Alle inzittenden zijn ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op de snelweg A58 ter hoogte van het Nederlandse Oirschot. De bus vervoerde 54 kinderen tussen 6 en 12 jaar, en hun 15 begeleiders van de speelpleinwerking van Borgloon. Ze waren op weg terug van een daguitstap naar de Efteling. “Kinderen en begeleiders van de speelpleinwerking waren vandaag op uitstap naar de Efteling. Op de terugweg slipte een auto tegen de bus waardoor de voorruit helemaal versplinterde. Alle inzittenden bleven ongedeerd”, zegt Eric Awouters, burgemeester van Borgloon. In totaal raakten vijf voertuigen betrokken bij de kettingbotsing, waarvan de bus het laatste voertuig was, meldt de Nederlandse Politie Oost-Brabant.
De kinderen zijn na het ongeval uit de reisbus begeleid en kregen opvang langs de weg, waar ze wachtten op een vervangbus. Ze zijn veilig en wel weer thuis. Rond 21.00 uur konden hun ouders hen weer met open armen ontvangen in Borgloon.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek