Strafke
header-stripes

Leerlingen KCST krijgen buiten les

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 14 februari 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
Op Dikketruiendag, vrijdag 17 januari, plaatsen ook de leerlingen van KCST het milieu in de kijker. Leerlingen van de derde graad krijgen zelfs buiten les.

 

De verwarming wordt lager gezet en een aantal klassen zal die dag géén ramen opengooien om frisse lucht binnen te laten, want zij krijgen voor het eerst les in een buitenklas. 
“Op initiatief van de Gezondheids- en Milieuraad (GMR) staan die dag op de speelplaats van elk van onze drie campussen banken en een krijtbord”, klinkt het. “Buitenlucht is immers niet alleen gezonder, het zou de concentratie en het denkvermogen van leerlingen ook bevorderen. Wij nemen vrijdag de proef op de som.”

Om half 11 zal biologieleraar Tom Stas aan de buitenklas van de derde graad lesgeven over de klimaatproblematiek en de gevolgen hiervan voor het milieu en onze gezondheid. 

Om de dag ludiek in te kleden, riep de GMR de leerlingen ook op om aangepaste verwarmende kledij te dragen: de leerlingen van de eerste en derde graad dossen zich uit in een warme onesie, de tweede graad kiest voor skikleding. 

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek