Strafke
header-stripes

KIES2012 - Walter Leys, Open VLD

Geschreven door Raf Vanmechelen op zaterdag 13 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: IF
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Walter Leys, kandidaat voor Open VLD, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Deze kandidaten stelden zich al voor - SP.A kandidaten antwoorden niet

Ik ben Dokter radioloog Walter Leys, 65 jaar.
Ik ben al 42 jaar gehuwd met Dr. Van Herpe Lydia Dermatologe. Wij hebben twee kinderen, Christophe, eveneens dermatoloog  en Philippe consultant. Ik heb twee lieve schoondochters  en reeds twee schatten van kleinkinderen, Louis en Thomas.
 
Wat wil je veranderen in Sint-Truiden?
Om werkgelegenheid te creëren moeten we nieuwe en grotere bedrijven aantrekken.
Daarvoor moet de industriezone ontsloten worden door een spoorwegverbinding te maken met Landen en op een kleinschalige basis met het luchtverkeer,
We mogen niet wachten op een verbinding met de E 40 die pas realiseerbaar zal zijn na 25 jaar.
Ik wil dat de bouwtoelatingen, de aanpassingen van huizen, tuinhuisjes en alle aanverwanten duidelijker en in mensentaal gecommuniceerd worden naar de bevolking.
Er moeten betere richtlijnen komen wat kan en niet kan.
 
Je veilig voelen in de eigen stad, is een absolute must.  We moeten meer luisteren naar de politie, zij weten uit de praktijk waar er meer verlichting nodig is, waar er meer camera’s en meer blauw op straat moet komen, het is niet aan de politici om daar een eigenzinnig standpunt in te nemen.
 
Wat waren de goede beslissingen?
De cultuurprojecten, toerisme, monumentenzorg, de uitbouw van de kinderopvang. Hier moeten we op de ingeslagen weg verder´gaan  , chapeau  voor de mensen die zich daar voor ingezet hebben. Zo heeft het Katarakteffect de Truiense bevolking geen windeieren gelegd.
 
Kriebels
We hebben  te dure parkeermeters. Mobiliteit in het stadscentrum wordt een interessante uitdaging.
 
We moeten zorgen dat de handelaars van de binnenstad beter beschermd worden en dat alles zich niet verplaatst naar de grotere centra die men wil creëren op Staaien en errond,
 
Wat moet ik nog kwijt!
Tijdens  mijn  campagne ben ik geconfronteerd geworden met de enorme leegstand en verloedering van verschillende gebouwen Ik wil samen met U en door uw voorkeurstem op de VLD uw Sint Truiden terug gezond maken zonder te ruziën.

 ReactiesVe zitten och op Faceboek