Strafke
header-stripes

KIES2012 - Thomas Peeters, Groen

Geschreven door Raf Vanmechelen op woensdag 3 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: IF
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Thomas Peeters, kandidaat voor Groen, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Deze kandidaten stelden zich al voor - SP.A kandidaten antwoorden niet

Wie ben ik?
Ik ben Thomas Peeters, sinds kort voorzitter van Groen Sint-Truiden. Ik woon samen met Jasmien en dochtertje Ayla in de Slagmolenstraat. Daar richtten we vorig jaar De Egeltjes op, opvang voor kindjes die extra zorg of aandacht nodig hebben. Ook via de politieke weg wil ik me inzetten voor mensen die minder kansen hebben gekregen in het leven. Mijn opleiding in de politieke wetenschappen komt daarbij goed van pas.

Ik woon nog maar twee jaar in Sint-Truiden, maar dat was genoeg om verliefd te worden op de stad en haar inwoners. Sint-Truiden is een gezellige stad met een warme bevolking in het midden van een prachtig landschap. Daar wil ik me dan ook graag voor inzetten.

Wat wil jij veranderen in Sint-Truiden?
In Sint-Truiden wonen heel wat kansarme gezinnen. Het stadsbestuur heeft de verantwoordelijkheid om de strijd met kansarmoede aan te binden. Dit kan door het organiseren van voldoende laagdrempelige basisdiensten, zoals toegankelijke kinderopvang, sociale restaurants, buurthuizen, enz. In Sint-Truiden is er echter niemand die de regie hiervan op zich neemt. Daar wil ik graag iets aan doen.

Welke waren de goede beslissingen, de afgelopen legislatuur?
Sint-Truiden heeft zich de laatste jaren op de kaart weten te zetten als hart van de Fruitstreek. Dit geeft niet alleen het toerisme een boost, maar maakt de Truienaars ook trots op hun stad.

Van welke beslissingen krijg je de kriebels?
Wat opvalt is dat het bestuur de laatste jaren veel ruzie maakte. Dit helpt een stad niet vooruit en is geen goed voorbeeld voor de inwoners. Groen wil een constructieve politiek voeren en een moderne administratie op poten zetten.

Dit moet ik nog kwijt!
Sint-Truiden is een prachtige stad, maar het bestuur laat heel wat kansen liggen. Er zijn heel wat mogelijkheden om Vlaamse, federale en Europese middelen aan te trekken met ambitieuze projecten op sociaal, ecologisch of economisch vlak. Daarvoor is een eensgezind bestuur nodig met een sterke toekomstvisie!

 ReactiesVe zitten och op Faceboek