Strafke
header-stripes

KIES2012 - Jo Vols, De Piratenpartij

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 9 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Jo Vols, enige kandidaat voor De Piratenpartij, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Deze kandidaten stelden zich al voor - SP.A kandidaten antwoorden niet

Wie ben ik?
Ik ben Jo Vols, 50 jaar, gepensioneerd militair wonende in Groot-Gelmen.

Wat wil jij veranderen in Sint-Truiden?
Dat er naar de mensen van Sint-Truiden geluisterd wordt (zowel naar blinden, slechtzienden, gehandicapten, jeugd, jongeren, volwassenen, ouderen, werkenden, werkzoekenden, enz.) Dit kan door de mensen te betrekken in het bestuur door middel van  referenda, en open bevragingen. Ik wil zaken realiseren waar de mensen van wakker liggen, wat ze beter willen, wat ze  zouden veranderen en wat ze willen behouden. Een stad kan immers maar goed bestuurd worden als je luistert naar de  bevolking.

Welke waren de goede beslissingen, de afgelopen legislatuur?
Er is alleen maar stilstand geweest de afgelopen zes jaar met uitzondering dan van de wegenwerken in enkele deelgemeenten en in het centrum.

Van welke beslissingen krijg je de kriebels?
Beslissingen waarin niet alle betrokkenen gehoord zijn, en beslissingen waarin de gemeentelijke overheid niet transparant genoeg geweest is.

Dit moet ik nog kwijt!
Vooraleer er beslissingen genomen worden moet eerst de situatie klaar en duidelijk uitgelegd worden aan de ganse bevolking. Wanneer dit iets betreft dat zeer lokaal is, bijvoorbeeld voor één deelgemeente, dan alleen aan die bevolking. Daarna moeten de mensen daarover geconsulteerd worden om een consensus te bereiken met behulp van experts voor bepaalde onderwerpen.  
En ik streef ook naar meer privacy voor alle mensen van Sint-Truiden.
ReactiesVe zitten och op Faceboek