Strafke
header-stripes

KIES2012 - Evi Mousseau, Open VLD

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 11 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: IF
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Evi Mousseau, kandidaat voor Open VLD, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Deze kandidaten stelden zich al voor - SP.A kandidaten antwoorden niet

Mijn naam is Evi Mousseau (37 jaar) geboren en getogen in Sint-Truiden. Na 10 jaar lesgegeven als regent Engels, Geschiedenis en Latijn kreeg ik de politieke microbe goed te pakken. Nu werk ik als kabinetsmedewerker voor Open Vld en heb de politiek goed leren kennen.
Mijn jeugd bracht ik door in de jeugdbeweging en verder kon/kan je me vinden op een volleybal- of tennisveld. Oh ja, ik ben een trouwe supporter van KSTBB, de basketbalclub waar mijn papa actief is in het bestuur.
 
Wat wil je veranderen in St-Truiden ?
Al vanaf zeer jonge leeftijd wist ik dat ik in Sint-Truiden zou blijven wonen, ik hou van mijn stad en stadsgenoten, maar als ik iets zou veranderen of verbeteren :
Graag nog betere infrastructuur voor jeugd en sport (we zijn reeds op de goede weg, maar voor het sociale weefsel van Sint-Truiden blijft dit een prioriteit).
Administratieve vereenvoudiging, minder papierwinkel en meer aandacht voor digitale mogelijkheden voor onze stadsdiensten.
Meer inzetten op de deelgemeenten, waarom kan één van die grote evenementen niet eens doorgaan in Velm, Brustem of Wilderen?  Ik weet zeker dat je daar enthousiaste medewerkers zou vinden.
 
Wat waren de goede beslissingen?
Oprichting AGOST, dat werkelijk zorgt voor de verfraaiing van onze stad, al staat er nu nog niets tastbaars, binnen afzienbare tijd zullen we hier de resultaten van beginnen zien.
Oprichting Trud'Or : meerwaarde voor handelaars en shoppers in ST, en niet te vergeten ook voor iedereen die een centrum wilt waar iets gebeurt.
 
Van welke beslissingen krijg jij de kriebels ?
Waarom nog steeds geen stemcomputers? En zoals velen onder ons : het eeuwige geruzie en gehakketak in ons bestuur. Vermoeiend!
 
Dit moet ik nog even kwijt!
Ik lees hier vaak dat 14 oktober een belangrijke dag is. Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. Voor mij is 1 januari een belangrijke dag. Dan kunnen we beginnen werken aan een nieuw beleid, met een nieuw bestuur.

 ReactiesVe zitten och op Faceboek