Strafke
header-stripes

KIES2012 - Danielle Journee

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 9 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: Ingestuurd, Danielle
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Danielle Journéé, kandidaat voor CD&V, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Deze kandidaten stelden zich al voor - SP.A kandidaten antwoorden niet

Wie ben ik?
Ik ben Danielle Journée, 51 jaar, wonende te Wilderen, getrouwd met Rudi Hayen, mama van Céderic en Anne-Sophie en kersverse oma van Yorben. Ik zet mij vaak en met veel plezier in voor mensen die hulp nodig hebben
 
Wat wil ik veranderen in Sint-Truiden?
Als fervent fietser wil ik veilige fietspaden vanuit elk kerkdorp naar het centrum. In Groot Duras moeten er meer fietspaden komen.
 
Verder ga ik voor betaalbare zorg voor iedereen.
En een kiss en drive aan de GO De Zonnebloem in Wilderen, dat kan toch ook relatief snel gerealiseerd worden?
 
Welke waren de goede beslissingen de afgelopen legislatuur?
Ik ben net oma geworden en dus weet ik hoe belangrijk een goede kinderopvang is. Daarom ben ik blij dat onze schepen Bert Stippelmans de kinderopvang verdrievoudigd heeft. En ook onze kandidaat-burgemeester Veerle Heeren heeft toen ze minister van Welzijn was opvangplaatsen bijgemaakt voor kinderen. Dat was dus 2 keer bingo!
 
Van welke beslissingen krijg je de kriebels?
Ik wil dat Sint-Truiden ook voor Yorben een mooie, aangename en betaalbare stad wordt. Daarom heb ik er een hekel aan als politici snelsnel vanalles realiseren en de rekening doorschuiven naar de generaties die na ons komen.
 
Dit moet ik nog kwijt
Ik heb intussen al wat ervaring in de gemeentepolitiek en ik ben er hoe langer  hoe meer van overtuigd dat alles begint met goed luisteren naar de mensen en pas dan beginnen aan werken aan oplossingen.

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek