Strafke
header-stripes

KIES2012 - Carl Nijssens, CD&V

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 12 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: IF
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Carl Nijssens, kandidaat voor CD&V, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Voorgestelde kandidaten - SP.A kandidaten

Ik ben Carl Nijssens, 34 jaar, met een hart voor onze stad! Als zaakvoerder van een reclamebureau werk ik elke dag samen met een team van 5 super collega’s. De voorbije 12 jaar was ik gemeenteraadslid en nam nooit een blad voor de mond. Ik steunde wat goed was, maar was kritisch waar het moest. Daarnaast ben ik ook voorzitter van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) en het dienstenchequebedrijf  waar ik mijn schouders zet onder meer tewerkstelling voor onze stad. Lees meer op carl.be

Wat wil jij veranderen in Sint-Truiden?
Ik wil strijden voor:
-een veilige stad waar het fijn wonen en ontspannen is
-snel en streng ingrijpen bij overlast en criminaliteit of drugsgebruik
-meer jobs in eigen streek en ondernemers beter ondersteunen
-betaalbaar wonen mogelijk maken door voorkooprecht voor jonge Truienaren
-We willen een zorgstad zijn. Dus moeten thuiszorgdiensten uitbreiden en meer serviceflats voor senioren bouwen

Welke waren de goede beslissingen, de afgelopen legislatuur?
De uitbreiding van de buitenschoolse kinderopvang, het toeristisch beleid en de dynamiek in het cultuurcentrum verdienen een dikke duim.
Ook al zeg ik het zelf, als voorzitter van het PWA-SDB ben ik er in geslaagd een gezonde organisatie op poten te zetten en de voorbije jaren meer dan 100 extra jobs te creëren: met een raad van bestuur zonder ruzie, over alle partijgrenzen heen.

Van welke beslissingen krijg je de kriebels?
De voorbije jaren is er te vaak onverantwoord omgesprongen met het geld van de belastingbetaler.
Het meest frappante voorbeeld is de beslissing van de SP.a om in financieel moeilijke tijden geld te verkwanselen door een luchtballon aan te kopen die al meer dan 100.000 euro kostte. Ondertussen verdient een vriend van de burgemeester hier een aardige cent mee… *zucht*

Dit moet ik nog kwijt!
Sint-Truiden kiest zondag een nieuwe burgemeester. Als ik moet kiezen tussen de uitgebluste, de groenteboer, de vastgoedmakelaar of een voormalig minister, dan weet ik het wel. Ik kies voor HAAR!

 ReactiesVe zitten och op Faceboek