Strafke
header-stripes

Keizerlijke Commanderie opent fototentoonstelling

Geschreven door JosLa op zaterdag 20 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Jos Lacroix
Nog tot zondag 5 mei kan u dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur terecht in de Festraetsstudio op het Sint-Truidense Begijnhof voor de derde foto expositie van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers met foto’s van Haspengouws fruit.

Deze fototentoonstelling is het resultaat van een wedstrijd rond “Fruitige beelden”, die de Commanderie vorig jaar organiseerde. De 50 beste werken worden geëxposeerd en maken kans op één van de drie prijzen. Het bezoekende publiek mag ook zijn winnaar aanduiden via een wedstrijd ter plaatse.

“We zijn blij omdat we foto’s van hoge kwaliteit binnen kregen, van complexe studio-opnames tot lieflijke bucolische taferelen. Maar de inzendingen kwamen voor het overgrote deel niet uit Sint-Truiden, terwijl we hier toch enkele gerenommeerde fotoclubs hebben en de klassen fotografie in het naschools onderwijs uitpuilen van het talent. Het zou ons plezieren indien volgend jaar ook de Sint-Truidense fotografen hun streekproduct willen in de picture zetten. Uiteindelijk zijn zij het best geplaatst om fruit in al zijn glorie in beeld te brengen”, zegde voorzitter Jos Lacroix bij de opening.

“Fruitige beelden” in de Festraetsstudio is dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vrije toegang.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek