Strafke
header-stripes

KCST houdt eigen klimaatconferentie

Geschreven door redactie op maandag 13 november 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
Terwijl in Bonn de internationale klimaattop COP23 plaats vindt, houden de leerlingen van het 6e jaar wetenschappen van het KCST in Sint-Truiden hun eigen klimaatconferentie op 14 november.

 

 
Onder begeleiding van WWF en Studio Globo gaan ze de internationale conferentie naspelen in hun eigen ‘climate challenge’.  De Climate Challenge is een methodologie ontwikkeld door WWF en Studio Globo. 

“Door dit rollenspel krijgen de leerlingen de kans om te ervaren hoe landen van over heel de wereld samen moeten overeenkomen om een belangrijk probleem als de klimaatverandering aan te pakken”, klinkt het in de school. “Ze moeten nadenken over conflicterende belangen en argumenten formuleren om hun punt te maken. De leerlingen begrijpen snel de implicaties van de COP-resultaten: welke quota op de uitstoot van CO2 zullen kunnen ingesteld worden? Hoe ver zal de steun gaan van industrielanden voor ontwikkelingslanden?”

Uiteindelijk zullen ze in consensus met conclusies moeten komen die sterk genoeg zijn om vooruitgang te boeken. WWF wil met dit initiatief scholieren van de derde graad laten beseffen hoe belangrijk politiek engagement van de burger is ten gunste van het klimaat.

Het project Climate Challenge is mogelijk door de steun van de Federale overheidsdienst Klimaatverandering. 

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek