Strafke
header-stripes

Kanaries shoppen in Duitsland

Geschreven door Truineer op donderdag 22 augustus 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
De transfercarrousel geraakt in overdrive op Stayen. Gisteren legden Jhonny Lucas (19) en Tatsuya Ito (22) hun medische proeven af, vandaag is de kans groot dat zij op het trainingsveld het gezelschap krijgen van Mory Konaté.

De 25-jarige Guinese middenvelder komt over van de beloften van Borussia Dortmund.
Versterking voor STVV was broodnodig, dat bleek uit de resultaten van de voorbije weken. Vorige week werd de Argentijn Facundo Colidio bij Inter gehuurd, deze week sluiten met Jhonny Lucas en Tatsuya Ito nog twee nieuwkomers aan.
Mory Konaté is de volgende in het lijstje. De tweevoetige centrale middenvelder trok als student van Guinee naar Duitsland. Vorig seizoen kwam Konaté voor het tweede elftal van het Duitse Dortmund in 23 wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij drie keer.
Konaté is een fysiek sterke middenvelder die ook centraal in de defensie kan postvatten. Met Konaté haalt STVV ook eindelijk lengte in huis. Het gebrek aan gestalte en fysieke kracht bleek de voorbije weken een pijnpunt maar met de 1m91 van Konaté wordt de gemiddelde lengte van de Kanaries nu aanzienlijk opgetrokken.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek