Strafke
header-stripes

Kadetten Femina Habac onverslaanbaar

Geschreven door redactie op zondag 25 maart 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
De Kadetten van Femina Habac hadden een droomseizoen zonder één enkele nederlaag. Coach Wouter Debels liet de jonge Truinoskes aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen.

Met een zeer jonge maar strijdvaardige ploeg begon coach Wouter Debels dit seizoen aan de basketbalcompetitie. Samen met zijn speelsters zocht hij in de voorbereiding naar een passend systeem. Na wat experimenteren tijdens de trainingen kozen ze unaniem voor de beste en meest doeltreffende tactiek: aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen! 

Hun sterkste wapen bleek de druk te zijn die ze op hun tegenstanders konden zetten om hen zo tot balverlies te dwingen. Daar zorgden Sien, Stien, Pauline en Nele voor.  En lukte deze laatste twee een slimme steal, dan waren ze door hun kracht en explosiviteit amper bij te houden en scoorden ze vlot.  Het spel ging zo constant op en af en meestal eindigden ze zelfs als meest frisse en meest doeltreffende ploeg, ondanks de beperkte wisselmogelijkheden door de smalle kern.

Een andere troef was center en kapitein van de ploeg, eerstejaars Maxine. Door haar lengte was zij zowel aanvallend als verdedigend dominant onder de borden. Ondertussen brachten Lore en Hind wat verrassing in het spel en dat lukte meestal uitstekend. Met de schijnwerpers op de grote kanonnen glipten zij er regelmatig tussenin en zo werd Lore regelmatig topschutter van de ploeg. En Hind gaf op haar onvoorspelbare Hindsiaanse wijze altijd iets extra.  

De jongste kadet bleek een echte ploegspeelster.  Fien is zo allround dat ze gebruikt werd om overal bij te springen. De energie die ze iedere wedstrijd bracht zorgde ervoor dat de ploeg nooit uit de match wegzakte en het tempo hoog bleef.

In een seizoen waarin Femina Habac zeker niet als favoriet aanzien werd in de kadettencompetitie hebben onze meiden iedere wedstrijd aangepakt zoals het moest: gaan om te winnen!  Met ploegen uit Diepenbeek, Haacht, Leopoldsburg en Tongeren hadden ze absoluut sterke tegenstanders in hun groep maar ... alle thuis- als uitduels werden gewonnen en dus verdienen ze zonder discussie die eerste plaats. 

Proficiat voor dit droomseizoen waarin er zeer goed gebasket werd maar, zeker niet minder belangrijk, ook zeer veel gelachen werd door de plezante groepssfeer onder de vriendinnen!  Let's go Femina!

ReactiesVe zitten och op Faceboek