Strafke
header-stripes

Joy Joy verhuist naar grasveld Fabriekstraat

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 19 mei 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
De springkastelen en animatiestanden van Joy Joy maken na 17 jaar de overstap van de Grote Markt naar een gigantisch grasveld aan de Fabriekstraat.

 

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni zijn kinderen baas in Sint-Truiden.  De tientallen attracties staan dit keer op het grasveld tussen de Fabriekstraat en de Boomgaardenstraat. 
 
“Dat is een bewuste keuze. Tijdens de al drukke evenementenzomer willen wij ons steentje bijdragen om het centrum te ontlasten en de parkeerzone op de Grote Markt vrij te laten voor de klanten van de handelszaken”, verduidelijkt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.
 
Pop-upattractie met shuttle
“Voor de duizenden jeugdige bezoekers worden het weer twee onvergetelijke dagen, waarop ze zich kunnen uitleven aan meer dan 50 animatiestanden, springkastelen en attracties. Bovendien staat er zondag op de Grote Markt een pop-upattractie en een shuttle waarmee de kinderen gratis naar het festival kunnen pendelen”, aldus Vautmans. 
 
“ Na 17 jaar komen de bezoekers van de eerste editie zelfs al met hun kinderen een kijkje nemen. Het festival is zo een waardige opener voor ons kleurrijke zomeraanbod”, vertelt burgemeester Veerle Heeren. 
 
Een zomerlang kinderstad
Om het de allerjongsten dit jaar extra naar hun zin te maken, is Sint-Truiden vanaf het einde van het schooljaar ‘een zomerlang kinderstad’.
 
“We ontwikkelden daarom een verfrissend logootje dat alle jeugdactiviteiten - van de vakantiewerking en de sportkampen tot grote events als Joy Joy en de Ketnet Zomertour - begeleidt. Zo is het in één oogopslag duidelijk dat er daar voor de kinderen een hoofdrol is weggelegd”, besluit Hilde Vautmans. 
 
Het volledige programma van de twee festivaldagen verschijnt binnenkort online op de website www.joyjoy.be. Inschrijven kan bij de dienst Jeugd (Schurhovenveld 3061, 3800 Sint-Truiden). Op zondag 11 juni is er ook opnieuw een speciale inschrijvingsdag met tal van leuke prijzen.

 

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek