Strafke
header-stripes

Jorge Teixeira: "alle frustratie in die knal"

Geschreven door De redactie op zondag 15 september 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Kevin Vanhees
STVV speelde een erbarmelijke match. Dat vond ook trainer Marc Brys. En Jorge Teixeira, die zijn manschappen in extremis een punt bezorgde, bevestigde. "Dit was niet goed".

Naar redenen voor de slechte prestatie moest niemand ver zoeken. Coach en spelers zaten op dezelfde lijn. "We wisten da Waasland-Beveren hier een laag blok zou komen zetten en met zijn snelle mannen zou rekenen op de counter. Daardoor verloren de kanaries het geduld en gingen ze veel te snel de lange bal hanteren wat in de kaart speelde van de boomlange bezoekers achterin. In zo'n matchen moet je de breedte blijven opzoeken waardoor het blok in beweging komt en je dan via het centrum kunt infiltreren. Dat deden we niet. En na die goal werd het nog erger. De tweede helft was weliswaar beter maar we bleven dezelfde fout maken."

Teixera redde dus zijn team met een late pegel. "Als je 1-0 achter staat, moet je in de laatste minuten vol voor die 1-1 gaan en risico's nemen. Wie niet waagt, niet wint, dacht ik. 0-1 brengt trouwens evenveel op als 0-2. En dus ging ik op die corner mee naar voor.  Gelukkig stond ik op de juiste plaats. Ik dacht niet na. Een eerste trap werd nog afgeweerd en kwam opnieuw in mijn voeten terecht. Bij de tweede poging twijfelde ik niet meer. Ja, ik was gefrustreerd door het verloop van de match. Ik legde al die frustratie in die ene knal. Met succes. Goed voor mij en voor het team."

ReactiesVe zitten och op Faceboek