Strafke
header-stripes

Jamuzzi stelt countryfestival voor

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 5 juli 2013 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Sint-Truiden heeft voortaan zijn eigen countryfestival. Het vindt plaats op 30 en 31 augustus. Dankzij Robby Longo in The Voice en het succes van de prent The Broken Circle Breakdown heeft countrymuziek een nieuwe adem gevonden.

Dt heeft ook Wendy Vanleeuw begrepen. De organisator zet, samen met de collega's van Jamuzzi vzw, een tweedaags countryfestival in het idyllische decor van Château de la Motte op poten.

Klinkende namen als Blue Grass Boogiemen (NL), The Claire Lynch Band (USA), Red Sky July (UK), Mad About Mountains (B), Oh My Darling (CA) en The Whiskey Gentry (USA) vullen de unieke ‘Saddlepan Stage’. ‘Zelfs de nieuwe Vlaamse volksheld Robby Longo treedt op en de Amerikaanse Claire Lynch is door Dolly Parton omschreven als de beste stem in het genre’, zegt Wendy.

‘We mikken op zo'n 2.000 bezoekers en hebben gekozen voor een mix van talent van eigen bodem en internationale artiesten. Een echt countryfestival bestond nog niet. We zijn dus zeker dat het op heel wat belangstelling kan rekenen.’ Dagtickets kosten 15 euro en voor twee dagen betaal je 25 euro.

Info: www.countryfestival.be

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek