Strafke
header-stripes

Inge Kindt overleden

Geschreven door De redactie op dinsdag 26 november 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Facebook Inge Kindt
Inge Kindt (53), de echtgenote van Koen Vanmechelen, is na een slepende ziekte (kanker) overleden. Team Truineer wenst Koen en de ganse familie veel sterkte en zijn innige deelneming toe.

Inge werkte jarenlang als CM-coördinator in Hasselt en hoofdverpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis in Genk en Maasmechelen.

Meer dan 20 jaar leidde ze het team dat instond voor de verzorging van de honderden dieren in het wereldbekende Cosmopolitan Chicken Program van Koen Vanmechelen. Sinds 2018 managede ze de Global Open Farm, een van de kosmopolitische boerderijen van haar echtgenoot, in Oudsbergen, waar ze jongeren met een beperking begeleidde.

Die samenwerking zette ze verder door in het natuurbelevingsproject van LABIOMISTA. Inge was ook de kracht achter de sociaal-artistieke initiatieven van Koen Vanmechelen, zoals het Cosmogolem project. Jarenlang zette ze haar schouders onder Levensloop Genk, de meest succesvolle loop- en wandelestafette tegen kanker in Vlaanderen. Onlangs was ze nog prominent te zien in de Canvas-documentaire Wild Gene, van documentairemaker Joris Gijsen. 

Aanstaande zondag, op 1 december, wordt in intieme kring afscheid genomen van Inge. 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek