Strafke
header-stripes

Nu donderdag info-avond over noorderlichtreis

Geschreven door redactie op maandag 6 november 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Ruben Weytjens
Nu donderdag organiseren we samen met Ruben Weytjens en Foto Robyns samen een infomoment voor een speciale fotografie-noorderlichtreis in Lapland. Deze reis gaat door in september 2018. Wat u tijdens zo'n week allemaal zou kunnen verwachten en hoe je zich erop kan voorbereiden zal door Ruben tijdens de info-avond uitgebreid worden toegelicht.

Praktisch: donderdag 9 november van 19:30 - 22:30, cultuurcentrum de Bogaard in Sint-Truiden. Het evenement op Facebook.
Onze Truineer-weerman Ruben Weytjens brengt vele weken per jaar z'n tijd door in de prachtige natuur van Fins Lapland. Niet alleen tijdens de besneeuwde winterperiode, maar ook op andere momenten van het jaar. Bij voorkeur dan wel wanneer de nachten voldoende donker worden om het noorderlicht te kunnen waarnemen. Want dat noorderlicht blijft Ruben uitermate fascineren.

Inmiddels draagt hij zodoende ook de titel 'noorderlichtman'. Tijdens een onderhoudende lezing zal hij ons eerst wat wijzer maken over het bijzondere fenomeen noorderlicht. Ook zal er uiteraard aandacht worden besteed aan de fotografie van dit verschijnsel, iets wat toch wel een erg leuke uitdaging vormt. Vervolgens neemt hij ons mee naar Lapland middels een foto- en videoreportage, met zowel aandacht voor het noorderlicht als de mooie natuur in Lapland. 

Voor fotografen heeft de Lapse natuur in de kleurrijke herfstperiode net dat tikkeltje extra te bieden, al kan het winterwonderland er uiteraard ook adembenemend uitzien. Eén van de voordelen van de herfst is dat het nog minder koud is waardoor het noorderlicht kan reflecteren in de onbevroren meertjes. Dit levert vanzelfsprekend prachtige beelden op. 

Ook ligt er in deze periode nog geen sneeuwlaag op de verschillende bessensoorten met hun gekleurde blaadjes, en staan de berken vaak nog goudgeel te blinken in het landschap. Daarnaast zijn diverse canyons en stroomversnellingen nog vlot bereikbaar. 

Het evenement is een samenwerking tussen Foto Robyns in de Stapelstraat, Ruben Weytjens en Truineer.be
Graan inschrijven via info@robyns.be

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek