Strafke
header-stripes

Hilde Vautmans gast voor Miss België in Europees Parlement

Geschreven door De Redactie op donderdag 31 januari 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Hilde Vautmans
Vandaag was Miss België 2019 Elena Castro Suarez op uitnodiging van Europees Parlementslid Hilde Vautmans te gast in het Europees Parlement. Verschillende Belgische europarlementsleden waren aanwezig bij het bezoek en zeer uitzonderlijk kwam voorzitter Antonio Tajani onze kersverse Miss begroeten.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, ALDE):“Europa is belangrijker dan ooit, het is daarom goed dat Miss België hier vandaag aanwezig was, omdat het voor Miss België ook heel belangrijk is om ons land én Europa te vertegenwoordigen in het buitenland. Samen met collega-parlementsleden Lieve Wierinck (Open Vld, ALDE), Helga Stevens, Ralph Packet en Anneleen Van Bossuyt (N-VA, ECR) spraken we over het belang van de Europese Unie en de gemeenschappelijk uitdagingen van de lidstaten.”

Zwaar gecharmeerd

Heel uitzonderlijk maakte Parlementsvoorzitter Antonio Tajani tijd om haar te verwelkomen en te feliciteren met haar bekroning tot mooiste vrouw van België. Elena was zowaar gecharmeerd door onze president, ze gaf zelf ook aan hoezeer ze geboeid is door de werking van Europa. “Ik vind dat de Europese Unie én haar uitdagingen veel meer aan bod moeten komen in het middelbaar onderwijs, zodat jongeren al van jongs af beseffen hoe belangrijk de EU is voor hen. Het was dan ook een hele eer om de voorzitter van het Parlement zélf te mogen ontmoeten.”

Over armoede en pesterijen

Naast haar bekroning tot Miss België, mocht Elena ook de titel van Miss Charity in ontvangst nemen. Hierover hield ze samen met Hilde Vautmans een constructief gesprek, meer bepaald over kinderen in armoede – niet alleen in buitenland, maar zeker ook in België – en kinderen die slachtoffer zijn van pesterijen op school. Aangezien Elena zelf ook gepest werd in het middelbaar, vindt ze het belangrijk om hier iets voor te doen. Samen bekeken ze verschillende opties om actie te ondernemen.

Elena Castro Suarez is de tweede Miss België die het Europees Parlement bezocht op uitnodiging van Europarlementslid Vautmans, we zullen blijven werk maken om burgers bewust te maken van het belang van Europa. “Ik wens Elena heel veel succes in haar boeiende jaar als Miss België en zal ze ondersteunen waar mogelijk.”, besluit Hilde Vautmans.

 

 

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek