Strafke
header-stripes

Het Klapke, Carine Caspar

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 2 juli 2009 in rubriek Overlijdens

Carine Caspar, beter gekend als Carine van de Concourse is een echt Truinoske met roots in het rustige Velm. Sinds kort is Carine met haar gezin terug verhuisd naar 't Stad (Zouden de Antwerpenaren zeggen). Tijd om Carine eens aan de tand te voelen...

Truinoske
Carine Caspar telt 40 mooie zomers en is gehuwd met de gelukkige Jean-Marie Paulus. Beroep: zelfstandige.
Stel jezelf eens voor aan onze lezers:
Zal ik maar met mijn hobby’s beginnen, Raf?  Samen met mijn man Jean-Marie en nog 4 andere toffe collega’s baten wij het Concourse sportscenter uit, mijn hobby is dus ook mijn beroep. Steppen, spinnen, BBB-en, zumba, pump en ga zo maar door … Ook lekker uit eten gaan kan je tot één van mijn hobby’s rekenen.  Een mens moet toch zorgen “dat ‘m niet tè mager wordt van al dat sporten, nietwaar?” We woonden in Velm met onze  2 kindjes, Talle is 9 en Milan is er al 7.  Sinds kort verhuisden we van Velm naar hartje Sint-Truiden, dat hebben we ons nog geen moment beklaagd.  Ik ben reeds een 16 tal jaren zelfstandig in het geven van alle aanverwanten van aërobics en de laatste 7 jaar doe ik dat dus vooral in onze eigen zaak.  Mijn ouders zijn beide echte Velmenaren en mijn broer Yves Caspar kennen jullie vooral van Compagnie Lowie, het gezelschap dat hij samen met Guther (Reniers) opstartte.
Wie is voor jou de absolute Truineer?
Daar moet ik wel even over denken.  Wanneer ben je echte Truineer?  Het moet in elk geval iemand zijn, die het dialect uit de streek spreekt, die heel veel andere Truineers kent, iemand die door veel mensen in ’t stad en daarbuiten gekend is.  Die graag gezien is.  Awel, doe mij Guy Herbots maar!  Marktkramer in hart en nieren.  Altijd goed gezind, begaan met STVV, woont in onze stad, altijd klaar voor een pint met Jan en Alleman. 
Hoe zou je onze stad verkopen?
 St-Truiden is vooral zéér gezellig.  Er is altijd wat te beleven.  De fruitlounge dit jaar was de absolute max.  Onze markt is ontegensprekelijk één van de grootste, maar ook één van de meest gebruikte van het land.  Steeds opnieuw worden er evenementen op georganiseerd.  Denk maar aan  joy-joy,  Ladies City Day,  de kampioenenviering van STVV,  de geweldige augstuskermis,  de finale van Mijn Restaurant, fiesta latina, en ga zo maar voort!  Ook op cultureel vlak heeft onze stad heel wat te bieden.  Een goed georganiseerde toeristische dienst helpt je op weg.  In St-Truiden verveel je je nooit, zelfs niet als Truineer.
Wat zijn je  5 favoriete shop en/of eetadresjes:?
Goh, moeilijk, hoor!  We gaan op zoveel plaatsen en ik wil niemand tegen de kop lopen!  Mogen het er wat meer zijn?  Het zijn stuk voor stuk klassezaken en we gaan overal even graag.  Dus als ik even mag : de Bink, Le Grecco, de Royal, ’t Speelhof, ’t Nieuwscafé, de Belle Vie, Coco Pazzo, frituur ’t Patatje of frituur ’t Station, La Fontanella, …. Stuk voor stuk meester in hun vak, of het nu frieten, pizza, scampies of biefstukken zijn.  Kleren voor mezelf koop ik, behalve sportkleren, niet zo heel vaak.  Maar als ik het doe is het vooral bij Lemon ’n Juice, Schoenen komen meestal van bij Jodi (en dat doe ik daar echt voor de ongelooflijk vriendelijke zaakvoerster).  Voor sportkleding gaan we naar de Primo en voor de kids shoppen we bij KUVA of bij Esprit Kids, allebei in de Stapelstraat.  Je zal mij slechts 1 keer zien in winkels of restaurants waar men niet vriendelijk is, want daar heb ik een absolute hekel aan.  En zo zijn er toch wel enkele in St-Truiden….
Wat is de fijnste dag uit je leven?
Het was “niet” de geboorte van mijn kinderen, man man, wat een corvee!.  Het was ook niet mijn trouwdag, al dat opgeklopt gedoe, nu zouden we het heel anders doen!  Het was de dag dat we eindelijk onze levensdroom, een eigen sportcenter opendoen, konden verwezelijken.  Onze families, onze vrienden, iedereen die we zo graag zien, waren erbij.  En nog het leukst van al : Onmiddellijk grote interesse, dus het was een goede zet!  Voor alle duidelijkheid, achteraf ben ik natuurlijk wel heel blij met man en kinderen. (Redactie: Oef, we wouden al een dating-site beginnen rond Carine)
Hoe ervaar je het bestuur van Sint-Truiden?
Ze doen het niet slecht, maar spijtig dat we ze in Concourse, ondanks regelmatige uitnodigingen (vb een spinning-marathon voor het goede doel, een speciale opendeur voor het 5-jarige bestaan,…) nog nooit te zien kregen.  Maar die mensen zullen we niet overal kunnen zijn, zeker?  Al hadden onze leden dat wel op prijs gesteld.  Ik juich wel de extra controle toe op het stationsplein, want dat werd tijd! 
Wat is je absolute levensdroom? 
Ik hoop dat mijn gezin en familie gezond blijven (cliché), dat ik kan blijven doen wat ik nu doe, dat mijn vrienden mijn vrienden blijven en dat we Concourse verder kunnen uitbouwen tot een echt begrip.  Dat ik als ik 80 ben kan terugblikken op een gevuld leven, weinig tegenslagen en met nog zoveel mogelijk geliefden rondom mij.
Wat is je leukste herinnering aan Sint-Truiden?
Ik vond de finale van Mijn Restaurant onlangs op de grote markt echt schitterend.  Zoveel mensen, zoveel spanning, zoveel medeleven.  Alle lagen van de Truiense bevolking waren daar bij elkaar.  Niet normaal wat zo een programma teweeg kan brengen.  Echt leuk, behalve dat we verloren.  En dan die Eddy Wally, die na de mokerslag doodleuk het podium opkwam en vroeg : “is everybody happy?”  Geweldig!
Wat mis je in onze stad? 
Een restaurant met een indoor speeltuin.  Maar dan bedoel ik een echt een gezellig restaurant, hé!  Met een verfijnde kaart en een apart gebouw waar de kids zich kunnen uitleven en de ouders rustig kunnen tafelen.  Wie daarmee begint krijgt niet gedaan! 
Aan wie zouden we deze vragen nog moeten stellen?
Aan Ivo Breesch, die reeds vele jaren lid is bij Concourse. Op die manier ben ik erachter gekomen dat hij een zeer duidelijke en soms expliciete kijk heeft op alles wat er beweegt in Sint-Truiden.  Ik denk dat het de moeite zou zijn om zijn antwoorden op deze vragen te weten.  En hij heeft nog gevoel voor humor ook!
 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek